Om Bruca

Vi tillverkar och designar produkter i plast och alltid med kundens önskemål i fokus. Där varje produkt är unik och exklusivt designad för kundens krav på estetik, funktion och kostnadseffektivitet. Vi arbetar ständigt med att utveckla och förfina designfasen i produktionen och har i dagsläget lyckats driva processen till att vi kan ta fram ett fullskaligt produktprov, på kort tid och till en mycket låg kostnad. Allt inom Acryl, PET, Polycarbonat material från 0,2 mm och uppåt.

En tjänst som få andra kan prestera och som ger kunden en fysiskt produkt att granska för funktionalitet och design, på ett stadium då ändringar inte är kostsamma. Vårt team utvecklar produkter och lösningar till industri, reklam och inredning. Vi specialiserar oss på 4 huvudgrupper: Butiksmaterial, Displayer, POP & POS och Reklam & Promotion artiklar. Vi utvecklar & producerar ställ och displayer för butiker, detaljhandeln, mässor och events.

Historia 

Bruca Plexi & Design AB startade 2012 av tidigare anställda på LE Strömberg Plast AB, ett familjeägt företag som existerat sedan 1971. I samband med starten övertog Bruca både verksamhet, lokaler och en gedigen erfarenhet från branshen på betydligt mer än 40 år.

Redan innan övertagandet hade inriktningen börjat styra över mot en mer kundanpassad produktion med allt ifrån reklammaterial till rena konsumentprodukter. Det var ett unikt segment som Bruca ville utveckla vidare, med specialisering på att snabbt ta fram fysiska prover för kunderna att se och utvärdera redan på designstadiet.

2015 utökades företaget med att överta verksamhet, personal och lokaler från Bigrell & Co, ett annat familjeägt företag med gedigen erfarenhet i plastbranshen. Nu vidgades kompetensen med svetsade folieprodukter som pärmar, mappar och register, men alltjämt med fokus på kundanpassad tillverkning.

Ytterligare ett steg i utvecklingen togs 2019 då PW Design slog ihop sin verksamhet med Bruca. Med i bolaget tog de en marknadsledande position på strängsprutade lister för butiksmärkning och hyllkantsexponering samt viss formsprutning.

Idag kan Bruca stoltsera med att kunna ta fram egendesignade produkter speciellt anpassade för kundernas behov inom ett mycket brett område och i stort sett alla typer av plast.

Akryl logos Headphones ställ för test Produktställ Headphones exponerings display